Εμείς

Εμείς
Εμείς

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

       

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

"Ταξίδι στον κόσμο του τένις"

"Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια"









         Tην Παρασκευή 12 Απριλίου οι Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις πήραμε μέρος στo πρόγραμμα, που υλοποιεί η  Αντιδημαρχία  Αθλητισμού και Νέας Γενιάς δια του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Ευόσμου Κορδελιού Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο: “Ταξίδι στον κόσμο του τένις”. 

      Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αποκαλύψει στα παιδιά τα μυστικά του θεαματικού αυτού αθλήματος, τις βασικές τεχνικές αλλά και τους κανόνες που το διέπουν, μέσα από μια σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία που συνδυάζει τη γνώση και τη σωματική άσκηση με το παιχνίδι.

      Εστιάζοντας στα πολλαπλά οφέλη του αθλήματος της αντισφαίρισης που επιτυγχάνουν την κινητική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύουν τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, το πρόγραμμα συμβάλλει στην προαγωγή της αθλητικής παιδείας, στην καλλιέργεια κινησιολογικών δεξιοτήτων, στην αίσθηση χώρου, στο μυϊκό συντονισμό, την ισορροπία, αλλά και στη συνεργασία και την ομαδικότητα.

           Οι Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα " Γνωριμία με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια "           Σκοπός του προγράμματος είναι ο εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης πέρα από τα θρανία, που καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, το “ευ αγωνίζεσθαι” και την κατάκτηση της γνώσης μέσω της εμπειρίας με ενεργό συμμετοχή σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας χωρίς διακρίσεις.
     Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τα παιχνίδια και τον τρόπο ζωής των παιδιών στην αρχαιότητα, η εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, η σύγκριση με τα σύγχρονα παιχνίδια και η ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

         Περάσαμε καταπληκτικά και σίγουρα θέλουμε να ξαναπάμε και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.