Εμείς

Εμείς
Εμείς

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δράση Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης “Saferinternet.gr” – Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

   Το Διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, είναι όμως ένας κόσμος ανοιχτός σε όλους, καλούς και κακούς! Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο να κατανοήσουν τι κάνουν οι ανήλικοι χρήστες online καθώς και να τους προστατεύσουν από τις κακοτοπιές. Σε αυτό το έργο μπορεί να βοηθήσει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
   Η πρώτη και βασική μας μέριμνα είναι να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, έτσι ώστε να μας εμπιστεύονται τις διαδικτυακές τους ανησυχίες. Δεν έχει νόημα να απαγορεύουμε το Διαδίκτυο, στερώντας από τα παιδιά ένα ανεκτίμητο εργαλείο, αλλά ούτε και να τα αφήνουμε να πλοηγούνται χωρίς ουδεμία επιτήρηση ευχόμενοι… να μη συμβεί τίποτα κακό. Ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί πρέπει να θέσουμε κανόνες χρήσης και όρια, εξηγώντας τα «όχι» και τα «πρέπει» μας. Τα παιδιά πρέπει να πλοηγούνται με κριτική σκέψη, ηθική και υπευθυνότητα. Πρέπει να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή, να σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη διαδικτυακή πληροφορία με κριτικό μάτι, να κατανοήσουν ότι οι διαδικτυακοί φίλοι παραμένουν πάντα άγνωστοι.
   Μέσα από τον ιστοχώρο www.saferinternet.gr μπορείτε να λάβετε πλήθος πληροφοριών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε δωρεάν με τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ στο τηλέφωνο 800 11 800 15, καθημερινά 9:00 – 15:00.
   Η Δράση 'Saferinternet.gr’ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από όπου και συγχρηματοδοτείται. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Insafe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.