Εμείς

Εμείς
Εμείς

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η μαγεία των εποχών: Φθινόπωρο

   Την Πέμπτη το πρωί είχαμε επισκέψεις!!!
Ήρθαν τα νηπιάκια από το νηπιαγωγείο Πλατάνου για να γνωριστούμε, να παίξουμε παιχνίδια και να μιλήσουμε για το φθινόπωρο!!!

  • Καθίσαμε στον κύκλο και στείλαμε στο διπλανό μας το πιο γλυκό μεγάλο  χαμόγελο του κόσμου και μετά παίξαμε σπασμένο τηλέφωνο με λέξεις "φθινοπωρινές".



  • Πήραμε την μπάλα και ξεκινήσαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας: Όποιος έπιανε την μπάλα έλεγε το όνομά του. Στη συνέχεια γονατίσαμε κι όποιος έπιανε την μπάλα έπρεπε να πει γρήγορα ένα φθινοπωρινό φρούτο. Αν δεν θυμόταν κανένα, έχανε τη σειρά του... 






  •  Ακολούθησε ένα παιχνίδι ερωτήσεων... Ένα παιδάκι της Γ΄ τάξης έριχνε το ζάρι. Ο αριθμός που έδειχνε το ζάρι αντιστοιχούσε και σε μία ερώτηση. Διάβαζε την ερώτηση σε ένα παιδί του νηπιαγωγείου κι εκείνο έπρεπε να απαντήσει γρήγορα. Οι ερωτήσεις είχανε θέμα το φθινόπωρο και την περιοχή μας.




  • Με αφορμή μία ερώτηση μάθαμε να προσανατολιζόμαστε και να βρίσκουμε το Βορρά. Τώρα ξέρουμε γιατί ο βορινός τοίχος της τάξης μας έχει δύο πολύ μικρά παράθυρα... Από εκεί φυσάει και έρχεται το κρύο...


  • Έπειτα καθίσαμε κοντά στον πίνακα, παρατηρήσαμε πολύ προσεκτικά μια εικόνα με θέμα φθινοπωρινό, φτιάξαμε μια ιστορία και της δώσαμε και τίτλο " Φθινόπωρο στο πάρκο ".




  • Τέλος, κάναμε διάλειμμα, φάγαμε, κεραστήκαμε, φωτογραφηθήκαμε και αποχαιρετιστήκαμε υποσχόμενοι να τα ξαναπούμε πριν τα Χριστούγεννα. Φεύγοντας οι μικροί μας φίλοι μας τραγούδησαν κι ένα όμορφο τραγούδι για το φθινόπωρο!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.