Εμείς

Εμείς
Εμείς

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Περιήγηση στον κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης






   Την Πέμπτη 30 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Logic, Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κατερίνη. 

Είδαμε τα εξής εκθέματα:

• Λειτουργίες και Ιστορία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας : Εικονόγραμμα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με παιχνίδια της PLAYMOBIL

•Ιστορία των Υπολογιστών : Σειρά μουσειακών υπολογιστών, σκληρών δίσκων κ μονάδων αποθήκευσης από το 1981 μέχρι σήμερα

•Ιστορία των τηλεπικοινωνιών και της μετάδοσης πληροφοριών : Σειρά μουσειακών συσκευών τηλεφώνων, τηλεφωνικών κέντρων, τηλετύπων, fax , ραδιοφώνων, τηλεοράσεων συσκευών αποθήκευσης και αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, μηχανές λήψεως και προβολής

•Διατάξεις και κατασκευές για την επεξήγηση φυσικών φαινομένων ,μηχανών και θεωρίας της Φυσικής (Πηνία Tesla , Μηχανές Van der Graaf, κινητήρες Stirling , ασύρματη μεταφορά ενέργειας, κατασκευές στατικού ηλεκτρισμού, σωλήνας Rubens για στάσιμα κύματα, οπτικές ίνες κ μεταφορά πληροφορίας, ιδιότητες του φωτός, γυροσκόπιο , μαγνητική αιώρηση , εκκρεμές του Foucault ύψους 7 μέτρων)

•Μέτρα και σταθμά : Μουσειακή συλλογή ζυγαριών και σταθμών

•Πειραματική διάταξη για την αίσθηση της βαρύτητας και της κίνησης στο φεγγάρι και σε άλλους πλανήτες

•Πειραματικές διατάξεις για πειράματα Χημείας και Βιολογίας.












 












Το Μουσείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ στην Κατερίνη ( απέναντι από το κτίριο πρώην ΙΚΑ), είναι επισκέψιμο καθημερινά ( Δευτέρα- Παρασκευή) 10.00-14.00 για σχολικές ή ομαδικές επισκέψεις και κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 19.00 μέχρι τις 21.00 για το κοινό. Τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί κατόπιν εβδομαδιαίας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Η είσοδος για το έτος 2023-2024 είναι ελεύθερη.

Μετά το Μουσείο συνεχίσαμε τη μέρα μας με παιχνίδι στο εντυπωσιακό Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας που είναι ιδανικό για μια απόδραση στη φύση. Στο σημείο λειτουργεί πολυχώρος εκδηλώσεων με εστιατόριο, καφετέρια και παιδική χαρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.