Εμείς

Εμείς
Εμείς

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Με θέα τη γη … εκπαιδευτικό υλικό

Snap 2013-04-21 at 22.42.51Η περιβαλλοντική υποβάθμιση του πλανήτη σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενικό χαρακτήρα των περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθιστούν όσο ποτέ άλλοτε, επιβεβλημένη την ανάγκη της διαμόρφωσης πολιτών με περιβαλλοντική παιδεία. Πολιτών οι οποίοι θα μεταβούν από το στάδιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και πληροφόρησης στο στάδιο της ανάληψης προσωπικής ευθύνης, αλλά και ενασχόλησης με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι ώστε να συμβάλλουν μέσα από τη δική τους συμμετοχή και δράση, στην αντιμετώπιση τόσο των περιβαλλοντικών ζητημάτων, όσο και στη διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών.
Η επιβίωση του πλανήτη και κατ’ επέκταση η δική μας επιβίωση εξαρτάται από όλους μας. Στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες που θα μας κάνουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία τον πλανήτη που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας.
Μέσα από το φωτογραφικό ταξίδι και με δραστηριότητες παρουσιάζονται οι δύο όψεις του πλανήτη γη. Ο προβληματισμός, η ανησυχία και ο σκεπτικισμός εκφράζεται με τη φωτογραφική απεικόνιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού, της αστικοποίησης, της φτώχειας και της ανισότητας, της εξάντλησης των φυσικών πόρων, της ερημοποίησης. Παράλληλα και σε αντιδιαστολή με τα πιο πάνω προβάλλεται μέσα από τη φωτογραφική «ματιά» το μεγαλείο της μητέρας γης κατά τρόπο γενναιόδωρο και εκθαμβωτικό.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος αποτελεί και αυτός μέρος του περιβάλλοντος… όταν κανείς μάχεται το περιβάλλον, μάχεται τελικά τον άνθρωπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.