Εμείς

Εμείς
Εμείς

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

 

Τεχνολογίες εμβύθισης

Μαθαίνουμε για τις νέες τεχνολογίες 

και ανυπομονούμε να τις δούμε 

και μέσα στις σχολικές τάξεις

Στο παρακάτω βίντεο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των τεχνολογιών εμβύθισης (immersive technologies). Σύμφωνα με το βίντεο οι τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) εικονικής πραγματικότητας (VR) και μικτής πραγματικότητας ομαδοποιούνται υπό τον γενικό όρο τεχνολογίες εμβύθισης. Ο όρος Μεικτή Πραγματικότητα (Mixed Reality, MR) αναφέρεται στο συνδυασμό των τεχνολογιών AR και VR.

Για να εμφανίσετε τους ελληνικούς υπότιτλους θα πρέπει να παρακολουθήσετε το βίντεο μέσα από τη σελίδα αυτή και όχι από του youtube:

  1. Κλικ στο σύνδεσμο Subtitles στη μπάρα ελέγχου της αναπαραγωγής βίντεο
  2. Επιλέξτε ελληνικά (Greek)
  3. Κλικ στο κουμπί CC για να εμφανιστούν οι υπότιτλοι

  


Μέσω των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, οι μαθητές είναι δυνατό να αναπτύξουν μία σειρά δεξιοτήτων, όπως είναι η κριτική σκέψη, η συνεργασία και η λογική επίλυσης προβλημάτων (Wasko, 2013).

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της επαυξημένης πραγματικότητας στη μάθηση και την ανάπτυξη είναι ότι δεν απαιτεί καμία επένδυση σχετικά με το υλικό. Μπορούμε να ζήσουμε την επαυξημένη πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τα smartphone ή τα tablet μας.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη εφαρμογών Augmented Reality επιτρέπει την τοποθέτηση της κάμερας smartphone μπροστά από ένα βιβλίο και να βλέπει μια εικόνα 2D να μετατρέπεται σε τρισδιάστατη κίνηση.

   

 

Πιο εξειδικευμένες εφαρμογές AR μπορούν να προσφέρουν ακόμα πιο διαδραστικές εμπειρίες στους μαθητές όπως να συνθέσουν το μόριο του νερού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.