Εμείς

Εμείς
Εμείς

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

 Μέρα Αγάπης και Φιλίας στο σχολείο μας!



         Η Τετάρτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ήταν Μέρα Αγάπης και Φιλίας για το σχολείο μας. Με θετικές σκέψεις, ενσυναίσθηση και αγνά συναισθήματα αποφάσισαν να γιορτάσουν αυτή την τόσο σημαντική μέρα οι Α΄ και Β΄ τάξεις του σχολείου μας. 



         Ξεκινήσαμε γεμίζοντας το "Καλαθάκι της Φιλίας"  με όμορφες κάρτες φτιαγμένες με πολλή αγάπη. Κάθε μαθητής και μαθήτρια φιλοτέχνησε μια κάρτα και την έβαλε στο καλάθι.




 Έπειτα ο καθένας και η καθεμία έπαιρνε με κλειστά μάτια τυχαία μία κάρτα από το σωρό, θαύμαζε και κρατούσε το έργο του συμμαθητή ή της συμμαθήτριάς του/της  και έλεγε κάτι όμορφο για την κάρτα του. 



Έπειτα με την νέα κάρτα στο χέρι περνούσε μπροστά από κάθε συμμαθητή και συμμαθήτρια ( και από τις δασκάλες) και όλοι του έγραφαν κάτι όμορφο, μια αφιέρωση στην κάρτα του.  Έτσι όλοι γέμισαν όμορφες σκέψεις και συναισθήματα.








          Μιλήσαμε και για τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Ημέρας, τη συμπεριφορά μας απέναντι στους συμμαθητές μας και πόσο πιο όμορφο και χρήσιμο είναι να φερόμαστε με ευγένεια και αγάπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιο σας. Παρακαλώ να είστε ευγενικοί. Δεν επιτρέπονται άσχημες εκφράσεις.